13 juni 2015
14:00

Referat: Lilla Torg FF - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Henke – Linus, Sten, Alfons, Bagher – Maksym, Pontus, Osama, Amine – Jimmy

Avbytare var Farhad som kom in efter 26 min som innermittfältare men ganska snart blev anfallare – en position han behöll matchen ut - när vi bara några minuter senare gick över till 4-4-2 samt Paa och Mohamed som inte spelade alls.

Det som absolut inte fick hände nästan direkt. Redan i den 5:e min gjorde Kenneth Neergaard, som gjorde samtliga 5 mål mot oss när vi möttes i MM, 1-0 på måltjuvsvis. Ett långt inkast nickskarvades till en omarkerad Kenneth 2 meter från mål som enkelt kunde slå in den. Och värre skulle det bli. I den 13:e min fick en Lilla Torg-spelare på ett stolpskott och på returen höll sig…, ja vem om inte denne Kenneth H framme och gjorde ett ungefär likadant mål som det första.

I den 28:e min fick Lilla Torg en väldigt hård, för att inte säga feldömd, straff på vilken Kenneth H i den 30:e min gjorde sitt 8:e mål på oss på 3 halvlekar.

Så långt var vi inte alls med i matchen och spelade i princip dåligt i samtliga lagdelar – utom målvakt Mikael som skötte sig bra. Vi slarvade något fruktansvärt på samtliga händer och hade vårt första avslut i den 34:e min. Övergången till 4-4-2 när Farhad gick upp i anfallet och Linus på mittfältet förändrade dock matchbilden drastiskt. På bara 3 min hade vi 2 hörnor som ledde till farligheter, 4 avslut och 2 klara målchanser. Lilla Torg hade dock ytterligare en målchans i den 41:a min men det var den första de inte omsatte i mål när en nick av en omarkerad spelare bara 3-4 meter från mål och med Mikael för långt ifrån för att kunna ingripa hamnade strax utanför.

Andra halvlek inleddes med ett liknande nickläge för Lilla Torg som det precis innan paus och med samma resultat – en nick strax utanför men sedan var det slut med målchanser för dem. Vi tog över fullständigt trots ganska kraftig motvind. Vi hade ett par bra chanser redan innan vi i den 62:a min tilldömdes en straff sedan Jimmy dragits ner. Tyvärr missades straffen (målvakten räddade).

Vi lät oss dock inte nedslås av detta utan fortsatte att trycka på och vi fick bara fler och hetare chanser efterhand. Dock gick nästan alla skott utanför och resultatet 3-0 stod sig matchen ut, ett väldigt orättvist resultat, både sett till spelet som målchanser. Å andra sidan gjorde vi en fullständigt bedrövlig första halvtimme. Den sämsta i år faktiskt och det invaggade väl Lilla Torg i lite väl stor säkerhet så att det ledde till en viss nonchalans och det kan såklart vara en av förklaringarna till att vi tog över så helt och nog faktiskt haft en liten chans att komma ifatt om vi inte missat straffen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 5-5 Avslut utanför: 9-4